Over Margriet

Margriet Moerenhout - Unieke sieraden

Naast mijn werk als bioloog heb ik in 2001 mijn eerste schreden op het pad van het edelsmeden gezet aan het Kunstencentrum in Groningen (nu BK050). Al snel bleek dat ik mij in dit vak goed thuisvoelde. Het werken aan een eigen ontwerp met mooie materialen zoals zilver, goud en (half)edelstenen ontspant en geeft veel voldoening en wat ik maakte werd ook gewaardeerd. Na een aantal cursussen op het Kunstencentrum volgde ik een privéopleiding bij meester edelsmid Mirjam Wulfse en daarna lessen bij meester edelsmid Jan Kerkstra.

 

In mijn werk laat ik me inspireren door vormen die ik in mijn omgeving zie: natuur, kunst, architectuur, etc. De stenen die ik verwerk zijn voor het grootste deel geslepen door Gerard Veugelers. De vorm of kleur van de stenen die hij maakt kunnen ook het ontwerp bepalen, of Gerard slijpt de stenen naar mijn ontwerp.

Mijn ontwerpen zijn uniek: je zult ze niet tegenkomen bij de doorsnee juwelier en ik maak zelden twee keer hetzelfde sieraad. Ik vind het belangrijk dat een sieraad goed draagbaar is.

Mijn sieraden vind je op kunstmarkten en een enkele keer in een galerie. Zo was ik meerdere malen te gast op de kunstmarkten in Haren en bij de Freaylemaborg in Slochteren, en in galerie Loes Koster in Muntendam, op de Dag van de Kunst/het Klein Cultureel Festival in Beetsterzwaag en bij Kunstwerk in de Stellingen.