Nieuws

Door een verhuizing ben ik helaas niet meer in de gelegenheid om de cursussen edelsmeden voort te zetten. Voor een goede cursus kunt u nog wel terrecht bij: 

Atelier The Jewelry Story, Jan Kerkstra

Atelier Edelsmeden Leeuwarden, Sanne Bergsma

In januari starten zoals gebruikelijk de nieuwe cursussen weer. Nieuw komend  jaar is dat we gaan werken in series van vier lessen Dit geeft starters de mogelijkheid om eerst vier lessen kennis te maken met het ambacht. Heb je dan zin om door te gaan? Dan kun je inschrijven voor de volgende vier lessen. Per seizoen zijn er drie series van vier lessen, dus in totaal de 'oude bekende' twaalf lessen. We starten op dinsdag 16 en donderdag 18 januari 2018. Heb je zin om mee te doen? Geef je snel op, want de belangstelling is groot!

De cursussen van dit najaar zijn alweer een eind gevorderd en hebben alweer veel mooie creaties opgeleverd. Hierbij een paar indrukken. Je ziet een hanger met een groen toermalijn kristal, een ring met een mooie labradoriet en een ring met een zwarte parel. Met excuses voor de matige fotokwaliteit. 

Volgende week, op dinsdag 12 en donderdaag 14 september, starten we weer met de cursussen edelsmeden. In 12 lessen leer je de beginselen van het edelsmeden. Je kunt sieraden maken, maar ook objecten, of gebruiksvoorwerpen zals bestek of doosjes. Je hebt les in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Meer informatie lees je hier.

Collier in zilver met chrysopraas, vilt en wol.

Komend Pinksterweekend, zaterdag 3 t/m maandag 5 juni, is het atelier geopend. Deze dagen openen 17 kunstenaars uit de gemeente hun deuren tijdens de Kunstroute Ooststellingwerf 2017. Het aanbod is heel divers: schilderijen, beelden, collages en weefkunst tot, uiteraard, sieraden. Van 11.00 tot 17.00 laat ik jullie graag kennismaken met het ambacht van de edelsmid en vertel ik over mijn werk, mijn inspiratie en mijn zoektocht naar bijzondere ontwerpen. De koffie, thee en mijn veel geprezen kruidkoek staan voor je klaar.