Gedenken

Gedenksieraden en objecten, een blijvende herinnering aan jouw dierbare mens of dier. 

Als een dierbare het aardse leven heeft verlaten is het fijn om een tastbare herinnering te hebben. Dat kan helpen bij het doorvoelen en het verwerken van het verlies. Je kunt hierbij denken aan een sieraad, maar ook aan een object zoals een kandelaar of een doosje. Hierin kan naar wens een beetje as van de overledene worden verwerkt, of bijvoorbeeld een lok haar of een fotootje. Ook kan een (deel van een) sieraad van de overledene worden verwerkt, bijvoorbeeld een trouwring. 

Samen gaan we rond de tafel om te bespreken wat jouw wensen zijn en hoe we die kunnen verwerken in een ontwerp dat bij jouw herinering past. 

Het verwerken van de as
Is het jouw wens om een beetje as te verwerken in een sieraad of object, dan wordt dat bij een sieraad meestal onder de steen gebracht of in een gesloten hol deel van het sieraad. Bij een doosje of kandelaar komt het onder een dubbele bodem. Het zal zo verwerkt zijn dat het niet verloren kan worden. Zo is het mogelijk vrijwel ieder ontwerp geschikt te maken voor gedenking. Voor inspiratie kun je dan ook alle sieraden en objecten op deze website bekijken.