Cursus edelsmeden

Edelsmeden: een ambacht voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus edelsmeden

Als je graag zelf aan de slag wilt met zilver en goud om sieraden of objectjes te maken, kun je bij mij de cursus edelsmeden doen. Je leert dan diverse technieken en maakt je eigen ontwerpen. Een cursus edelsmeden is een serie van 12 lessen van 2,5 uur. 

Starters
Als startende cursist leer je in de eerste vier lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eerste eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Je gaat zagen, vijlen, schuren, solderen en en polijsten. Daarna ga je verder met vrij werk: je kiest dan zelf wat je wilt maken. Ik begeleid je dan met je ontwerp en de uitvoering ervan. Je maakt in die cursus een, twee of drie sieraden of objecten. Je kiest zelf wat je maakt: oorbellen, een ring, hanger of object, het is aan jou. Je ontvangt een cursusmap waarin de technieken uitgelegd worden en waarin je je eigen ontwerpen en ideeën kunt bewaren. 

Gevorderden
Heb je de smaak te pakken? Dan kun je doorgaan met de volgende serie van 12 lessen.  Zo ga je steeds een stap verder in de techniek. Je kiest zelf welke technieken je wilt leren en wordt altijd vakkundig begeleid. Je kunt in plaats van sieraden ook kleine objecten maken zoals lepeltjes of doosjes.

Gemengde groepen
In de groepen zijn starters en gevorderden gemengd. Op deze manier kun je elkaar stimuleren en inspireren en af en toe eens helpen als ik iemand anders aan het begeleiden ben. Starters en gevorderden bied ik een uitdaging op hun eigen niveau. 
 

Wanneer 
De cursussen starten steeds half januari en half september. De seizoenen lopen dus tot respectievelijk half april en half december. Je kunt na iedere cursus besluiten of je verder wilt gaan met de volgende 12 lessen. Er zijn vijf groepen: op de dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur. Kun je een keer niet, dan kun je de les inhalen in een andere groep. 

Ik houd de vakanties van de basisscholen Nord aan. 

De groepen van september 2023 starten op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 september. Er is nog een beperkt aantal plekken vrij, dus geef je snel op!  De woensdagmiddaggroep is nieuw, hierin is nog plek!

Later instromen
Wil je graag meedoen maar is de cursus al gestart? Geen probleem. Als er nog plaats is in de groep van jouw keuze, kun je altijd instromen. Ook als je nog geen ervaring hebt. 
Dat is mogelijk omdat iedereen op individueel niveau wordt begeleid. 
 

Resultaten

Klik hier om te zien wat cursisten in de afgelopen jaren zoal hebben gemaakt.
 

Kosten
Een cursus van 12 lessen à 2,5 uur kost € 495,-. De cursusmap, onedele metalen en het gebruik van alle gereedschappen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Soldeer, zilver, goud en andere benodigdheden zoals stenen, kettingen, sluitingen en brochespelden kun je in het atelier aanschaffen. Aan het eind van de cursus rekenen we af wat je die cursus hebt afgenomen. Cursusgeld wordt vooraf betaald. Is het hele bedrag in één keer je te veel, dan kun je op verzoek ook in 3 termijnen betalen. Moet je een les missen, dan kun je die inhalen in een andere groep. 

Opgave

Meer informatie opvragen en opgeven kan via het contactformulier. Vermeld hierbij je naam, adres, telefoonnummer en op welke dag je wel of niet kunt. 
Telefonische opgave en info: 06-12600388
 

HET ATELIER VERHUIST

Met ingang van 2 september 2023 verhuist het atelier naar Eesveen, 5 minuutjes van mijn oude plek in Frederiksoord. Voor sommigen dus iets verder rijden, voor anderen iets dichterbij. Het is een heel mooie, ruime en lichte plek met goede parkeergelegenheid.