Cursus edelsmeden

Edelsmeden: een ambacht voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus edelsmeden

Starters
Als startende cursist leer je in de eerste vier lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eerste eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Je gaat zagen, vijlen, schuren, solderen en en polijsten. Je maakt in die cursus een, twee of drie sieraden of objecten. Je kiest zelf wat je maakt: oorbellen, een ring, hanger of object, het is aan jou. Je ontvangt een cursusmap waarin de technieken uitgelegd worden en waarin je je eigen ontwerpen en ideeën kunt bewaren. 

Gevorderden
Heb je de smaak te pakken? Dan kun je doorgaan met de volgende serie van 12 lessen.  Zo ga je steeds een stap verder in de techniek. Je kiest zelf welke technieken je wilt leren en wordt altijd vakkundig begeleid. Je kunt in plaats van sieraden ook kleine objecten maken zoals lepeltjes of doosjes.

Gemengde groepen

In de groepen zijn starters en gevorderden gemengd. Op deze manier kun je elkaar stimuleren en inspireren en af en toe eens helpen als ik iemand anders aan het begeleiden ben. Starters en gevorderden bied ik een uitdaging op hun eigen niveau. 

Kosten
Een cursus van 12 lessen à 2,5 uur kost € 475,-. De cursusmap, onedele metalen en het gebruik van alle gereedschappen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Soldeer, zilver, goud en andere benodigdheden zoals stenen, kettingen, sluitingen en brochespelden kun je in het atelier aanschaffen. Aan het eind van de cursus rekenen we af wat je die cursus hebt afgenomen. Cursusgeld wordt vooraf betaald. Is het hele bedrag in één keer je te veel, dan kun je op verzoek ook in 3 termijnen betalen. Moet je een les missen, dan kun je die inhalen in een andere groep. 

Waneer
De cursussen starten steeds half januari en half september. De seizoenen lopen dus tot respectievelijk half april en half december. Je kunt na iedere cursus besluiten of je verder wilt gaan met de volgende 12 lessen. Er zijn vier groepen: op de dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur en dinsdag- en donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De cursussen van het voorjaar 2021 starten in de tweede week van mei.  Drie groepen zijn inmiddels vol. Er is nog geen dinsdagavond groep. Als je drie mensen bij elkaar kunt krijgen, dan kunnen we die ook elk moment starten. Je kunt ook een plaatsje reserverenop de wachtlijst voor september. 

Corona
Zolang de 1,5 meter regeling nog geldt kunnen er maximaal 4 mensen in de groep deelnemen. je krijgt dan dus nóg meer persoonlijke aandacht. Zodra de afstand niet meer nodig is kunnen de groepen worden uitgebreid naar maximaal 6 deelnemers. Ook dan heb ik nog steeds veel aandacht voor jouw individuele leerproces. 

Resultaten
Klik hier om te zien wat cursisten in de afgelopen jaren zoal hebben gemaakt.

Opgave
Meer informatie opvragen en opgeven kan via het contactformulier. Vermeld hierbij je naam, adres, telefoonnummer en op welke dag je wel of niet kunt. 
 

Telefonische opgave en info: 06-12600388