Cursus edelsmeden

Edelsmeden: een mooi ambacht voor iedereen.

Edelsmeden: een geweldig mooi ambacht. Nu kan iedereen in mijn atelier aan de slag met zilver, goud  en edelstenen in de cursus edelsmeden. Starters en gevorderden bied ik een uitdaging op hun eigen niveau. De cursussen worden gegeven in voor- en naajaar in steeds drie series van 4 lessen. 
 

Cursus edelsmeden

Starters
Als startende cursist leer je in de eerste vier lessen een aantal basistechnieken. Je tekent een eerste eigen ontwerp dat je vervolgens gaat maken. Je gaat zagen, vijlen, schuren, solderen en en polijsten. Je maakt in die cursus een of twee zilveren sieraden. Je kiest zelf wat je maakt: oorbellen, een ring of hanger. 

 

Gevorderden
Heb je de smaak te pakken? Dan kun je doorgaan met de volgende serie van 4 lessen. In de groepen zijn starters en gevorderden gemengd. Op deze manier kun je elkaar stimuleren en inspireren en af en toe eens helpen als de docent bezig is met iemand anders. Gevorderden ontvangen een cursusmap waarin de technieken uitgelegd worden en waarin je je eigen ontwerpen en ideeën kunt bewaren. Zo ga je steeds een stap verder in de techniek. Je kiest zelf welke technieken je wilt leren en wordt altijd vakkundig begeleid. Je kunt in plaats van sieraden ook kleine objecten maken zoals lepeltjes of doosjes. 

Kosten

Een cursus van 4 lessen à 2,5 uur kost € 120,-. 
De cursusmap, onedele metalen en het gebruik van alle gereedschappen zitten bij de cursusprijs inbegrepen. Soldeer, zilver, goud en andere benodigdheden zoals stenen, kettingen, sluitingen en brochespelden kun je in het atelier aanschaffen. Cursusgeld wordt vooraf betaald en kan helaas niet worden geretourneerd. Moet je een les missen, dan kun je die inhalen in een andere groep. 

Waneer

De cursussen starten steeds half januari en half september. Per seizoen worden er drie series van vier lessen gegeven. DE seizoenen lopen dus tot respectievelijk half april en half december. Je kunt na iedere serie besluiten of je verder wilt gaan met de volgende vier lessen. Er zijn vier groepen: op de dinsdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur en van 19.30 tot 22.00 uur. De cursussen van voorjaar 2018 starten op 16 en 18 januari.

Resultaten

Klik hier om te zien wat cursisten in de afgelopen jaren zoal hebben gemaakt.
 

 

Opgave

Meer informatie opvragen en opgeven kan via het contactformulier. Vermeld hierbij naam, adres, telefoonnummer en op welke middagen of avonden je wel of niet kunt.

Telefonische opgave en info: 06-12600388