Nieuws

De cursussen van dit najaar zijn alweer een eind gevorderd en hebben alweer veel mooie creaties opgeleverd. Hierbij een paar indrukken. Je ziet een hanger met een groen toermalijn kristal, een ring met een mooie labradoriet en een ring met een zwarte parel. Met excuses voor de matige fotokwaliteit. 

Volgende week, op dinsdag 12 en donderdaag 14 september, starten we weer met de cursussen edelsmeden. In 12 lessen leer je de beginselen van het edelsmeden. Je kunt sieraden maken, maar ook objecten, of gebruiksvoorwerpen zals bestek of doosjes. Je hebt les in kleine groepen van maximaal 6 cursisten. Meer informatie lees je hier.

Collier in zilver met chrysopraas, vilt en wol.

Komend Pinksterweekend, zaterdag 3 t/m maandag 5 juni, is het atelier geopend. Deze dagen openen 17 kunstenaars uit de gemeente hun deuren tijdens de Kunstroute Ooststellingwerf 2017. Het aanbod is heel divers: schilderijen, beelden, collages en weefkunst tot, uiteraard, sieraden. Van 11.00 tot 17.00 laat ik jullie graag kennismaken met het ambacht van de edelsmid en vertel ik over mijn werk, mijn inspiratie en mijn zoektocht naar bijzondere ontwerpen. De koffie, thee en mijn veel geprezen kruidkoek staan voor je klaar. 

Cursisten in het atelier

Er is al zoveel belangstelling voor de cursus edelsmeden die in januari start, dat ik waarschijnlijk (bij voldoende opgaves) een vierde groep ga starten: op de dinsdagmiddag. Dat geeft weer meer mogelijkheden om nog mee te doen. Geef je nu op, dan ben je verzekerd van een plek! Zie pagina cursus edelsmeden.

Een midweek met rust, ruimte en aandacht voor jezelf. Lekker onthaasten, je zinnen verzetten en creatief aan de slag in het prachtig natuurrijke en in de herfst zo kleurrijk, Drents Friese Woud.

Je verblijft in Herberg Het Volle Leven en van daar uit volg en ontdek je je eigen natuur en creativiteit onder begeleiding van kunstzinnig therapeute Anneke, edelsmid Margriet, koersinspirator Ivonne en herbergier en vegetarisch kookkunstenaar Yt.